Öppna menyn

Familjerådgivning

Familjerådgivningen erbjuder kostnadsfri familjerådgivning i Sölvesborgs, Olofströms, Karlshamns och Ronneby kommuner. Familjerådgivningen arbetar med vuxna, över 18 år, som har någon form av relations- eller samlevnadsproblem och som vill ha en förändring.

Om man upplever problem i sitt förhållande och kanske har svårt att prata med varandra eller funderar på separation kan det vara en möjlighet att komma till familjerådgivningen. Här kan man få hjälp att kommunicera och påbörja en förändring. Familjerådgivarna kan även hjälpa den som behöver stöd som förälder eller styvförälder, den som upplever att man har svårt att kommunicera efter en separation med mera.

Våra familjerådgivare har lång erfarenhet av par- och familjearbete och har givetvis tystnadsplikt. Den som vill kan också vara anonym. Familjerådgivningen är avskild från annan kommunal verksamhet.

På grund av stärkta restriktioner med anledning av Covid -19 kommer Familjerådgivningen inte att ta emot några fysiska besök. Detta gäller så länge de skärpta restriktionerna gäller för Region Blekinge. Istället kan vi erbjuda samtal per telefon. Vår telefontid kommer vi att ha öppet som vanligt.