Öppna menyn
alt=

God jul och gott nytt år önskar Cura Resurscentrum

Nu är det snart jul och nyår igen och vi på Cura Resurscentrum har under hösten haft förmånen att utbilda både externt i våra kommuner och internt inom Cura Individutveckling.

Vi vill passa på att skicka ett stort tack till Karlskrona kommun som givit oss möjlighet att utbilda medarbetare inom funktionshinderomsorgen i Lågaffektivt bemötande och förhållningssätt och i Tydliggörande pedagogik. Arbetet påbörjades i november 2021 och har fortsatt under hela 2022. Det har varit jätteroligt att träffa så många kloka medarbetare från funktionshinderomsorgen i Karlskrona. Tusen tack!

Under året som gått har vi också fått i uppdrag av Tingsryds kommun att påbörja utbildning i Lågaffektivt bemötande för medarbetare inom funktionshinderomsorgen. Likaså har Olofströms, Karlshamns och Sölvesborgs kommun deltagit i handledning i Signs of safety. Tack för att ni ger oss förtroendet att utbilda era medarbetare!

Hos oss på Cura Individutveckling går alla medarbetare tre dagars grundutbildning i Lågaffektivt bemötande och förhållningssätt. Vi har under hösten löpande gett grundutbildning till nyanställda i Lågaffektivt bemötande men också grundutbildning i Autism, neuropsykiatriska funktionshinder och tydliggörande pedagogik till nyanställda på Klaragymnasiet skola och internat och till medarbetare på Sjöarp gruppbostäder.

Under våren utbildade vi oss i IBIC – Individens behov i centrum, för att sen under hösten utbilda våra egna medarbetare på Sjöarp gruppbostäder och på Klaragymnasiet internat i IBIC. Det är alltid lika roligt att träffa våra egna medarbetare i utbildningar. Ett stort tack för ert engagemang under året!

På återhörande våren 2023!