Öppna menyn
alt=

Inbjudan till utbildningen Familjerättsligt arbete vid våld i nära relationer 7,5 hp

Kursansvariga: Lisa Lundberg och Linn Moser Hällen, Marie Cederschiölds högskola

Utbildningen Familjerättsligt arbete vid våld i nära relationer är en uppdragsutbildning som startar i mars 2024, pågår fram till den 16 maj och riktar sig till Familjerättssocionomer. Utbildningen genomförs av lärare från Marie Cederschiölds högskola och kommer att ske på plats i Karlshamn och på distans vid vissa tillfällen under kursens gång.

Våld i nära relationer är ett mångfasetterat och allvarligt samhällsproblem. Familjerättens arbete i familjer där det förekommer våld är komplext och involverar många olika överväganden. Därför är det en förutsättning att familjerättssocionomerna kan möta denna problematik med kompetent personal för att kunna göra bedömningar som är till barnets/barnens bästa.

Utbildningen Familjerättsligt arbete vid våld i nära relationer som genomförs av Marie Cederschiölds högskola är framtagen specifikt för den familjerättsliga verksamheten. Målsättningen är en kvalitetshöjning och en utökad rättssäkerhet för de ärenden som blir föremål för utredning gällande vårdnad, boende och umgänge och även en kvalitetshöjning gällande att ytterst lyfta barnets bästa i alla bedömningar som görs. Detta ligger helt i linje med Barnkonventionen som nu har implementerats i svensk lagstiftning.              

Kostnad: 25 500 kr exkl. moms. Kostnaden inkluderar kurslitteratur och övriga kringkostnader för utbildning och utbildare.

Det är möjligt att göra en projektansökan till Omställningsfonden för utbildningskostnaden. Respektive enhet gör sin egen projektansökan.

Det finns möjlighet att ta del av vår projektansökan som stöd för egen ansökan.

 

Startdatum och tid, tillfälle 1: 25-26 mars 2024 kl. 9.00-16.00 på plats i Karlshamn.

Övriga kursdatum på plats i Karlshamn: 22-23 april kl. 9.00-16.00, 15-16 maj kl. 9.00-16.00.

Tillfällen online: 4 tillfällen. Cura Resurscentrum återkommer med datum och tid för dessa.

Anmälan är bindande.

Anmäl dig till senast den 20 oktober 2023.

Har du frågor? Skicka ett mejl till eller ring 0708-230 181.

                                                                                      

                                            Välkommen!