Öppna menyn
alt=

Tältsemester på Öland

I somras åkte sju ungdomar från Cura Park Ungdomsboende, tillsammans med två av personalen, på tältsemester på Öland.

På vägen dit lyssnade de på musik, från persisk och arabisk rapp till svenska lugna favoriter. De diskuterade också oroligt hur de skulle kunna ladda telefoner och plattor under campingtrippen.

För många av ungdomarna var det första gången som de sov i tält och i sovsäck, men några har sett eller sovit i tält under flykten till Sverige vid enstaka tillfällen. Att sätta upp tälten blev en klurig gruppuppgift att utföra, men det gick bra och alla tälten stod kvar nästa morgon.

De lagade mat på stormkök och ungdomarnas stora favorit var ris och chili con carne från konservburk.  Blåbärssoppa, havregrynsgröt, stekt bröd av brödmix, varma koppen och annan mer traditionell campingmat var inte lika populärt. Ungdomarna som är “professionella riskokare” kunde inte förstå hur personalen kunde glömma att ta med salt.

En natt spenderade de nere vid havet intill en mindre båtbrygga strax utanför Färjestaden där de åt middag i solnedgången. Nästa natt sov de på en campingplats på norra Öland.

De har åkt runt på Öland och tittat på diverse olika naturområden och sevärdheter. Badat i havet, spenderat en eftermiddag på en jättefin stor sandstrand och spelat volleyball, resan avslutades med ett besök på en pizzeria innan de lämnade Öland.

På resan hade de också en fototävling och bilderna här har ungdomarna tagit. En lyckad resa!