Öppna menyn
Denna bild saknar en beskrivning, tala gärna om detta för oss genom att skicka ett meddelande till info@curaindivid.se

Therese Magnusson blir ny förbundschef

Pressmeddelande

Therese Magnusson blir ny förbundschef för Kommunsamverkan Cura Individutveckling. Beslutet fattades vid sammanträde för direktionen i fredags och Therese börjar sin tjänst den 15 december. Therese Magnusson är i dag verksamhetschef för Habiliteringen inom Landstinget Blekinge.

  • Vi är glada att Therese har tackat ja till tjänsten. Hon har en bakgrund och en erfarenhet som vi finner positiv och intressant. Hennes dokumenterade driv, engagemang och goda ledarskap kombinerat med den kunskap och erfarenhet hon har från arbete inom landstinget, kommunal socialtjänst och statlig inspektions- och stödverksamhet kommer att tillföra vårt kommunalförbund mycket positivt, säger Markus Alexandersson (S), ordförande i direktionen för Cura.
  • Jag ser fram emot att få arbeta inom Kommunsamverkan Cura Individutveckling. Det känns meningsfullt och spännande att tillsammans med Curas kunniga medarbetare få bidra till att utveckla verksamheten i samverkan med länets kommuner, säger Therese Magnusson.

Therese Magnusson är 52 år och bor i Holmsjö. Innan hon började på landstinget var hon chef för individ- och familjeomsorgen i Emmaboda kommun och innan dess arbetade hon som socialkonsulent på länsstyrelsen med tillsyn, stöd och råd. Hon är utbildad socionom och har arbetat som socialsekreterare i flera olika kommuner.

Therese Magnusson efterträder Ann-Sofie Ström som tidigare valt att sluta som förbundschef. Kvalitetschef Maria Nyberg är i dag tillförordnad förbundschef och kommer att vara det fram till att Therese Magnusson tillträder tjänsten.

Kommunsamverkan Cura Individutveckling är ett kommunalförbund med Blekinges samtliga kommuner som medlemmar. Förbundet driver verksamhet som initieras av kommunerna där det finns behov av samarbete. I dag bedriver förbundet bland annat Klaragymnasiet med internat i Olofström, Notavillan i Karlshamn, Sjöarp gruppbostäder samt ungdomsboende för ensamkommande barn och ungdomar. Förbundet leds av en direktionen bestående av ledamöter utsedda av kommunerna.